Åtta skolor i kampen att bli Årets Transportskola

Åtta skolor återstår för utmärkelsen Årets Transportskola ? Till Anders Jonzons minne. Det är TYA (Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd) som står bakom utmärkelsen.

Många skolor med inriktning transport har utvecklat egna koncept, idéer och lösningar för att nå ett bra resultat vid examensdagen.

Innovationsförmågan är stor både vad det gäller pedagogik och metodik. Med utmärkelsen Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne vill TYA uppmärksamma detta.
– De finalklara skolorna är var och en duktiga på sitt sätt att utbilda framtiden lastbilsförare. Vi skulle vilja ge alla åtta skolor priset men det är bara en skola som tilldelas utmärkelsen, säger Lasse Holm på TYA.

Finalklara skolor:

  • Björknäsgymnasiet, Boden
  • Jämtlands Gymnasium, Östersund
  • Karlfeldtgymnasiet, Avesta
  • Arlandagymnasiet, Märsta
  • Vretagymnasiet, Vreta Kloster
  • Viskastrandgymnasiet, Borås
  • Bäckadalsgymnasiet TTC, Jönköping
  • Tegelbruksgymnasiet, Klippan

Med utmärkelsen vill TYA driva på och uppmuntra skolor att öka kompetensen hos blivande lastbilsförare. De skolor som tilldelas utmärkelsen kan ses som förebilder att utveckla unga människor att bli anställningsbara, säkra och välutbildade inom yrket.

I Sverige finns nästan 100 gymnasieskolor som har inriktning transport. Dessa utbildar 1600 nya förare varje år. De gör ett fantastiskt jobb varje dag och är värd all uppmärksamhet och uppskattning. Utmärkelsen Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne delas ut till en skola varje år.

Utdelningen sker i samband med konferensen, Transportkompetens, 6 oktober i Stockholm. Förra året tilldelades Viskastrandgymnasiet i Borås utmärkelsen.

Anders Jonzon jobbade på TYA och vigde sitt arbetsliv åt att skapa hög kvalitet på gymnasiets transportutbildningar. Utmärkelsen Årets Transportskola går till en skola som jobbar i hans anda.

Läs mer om Årets Transportskola på www.bliyrkesforare.nu

Om artikeln

Publicerad: 2016-09-15 12:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Anders Jonzon Årets Transportskola Transportskolor Utbildning