Misstänkt drograttfylla. Körkortlös chaufför åkte av vägen utanför Hjärnarp.

Göteborgsåkeri i trafikolycka

Körkortslös chaufför misstänks för drograttfylla

Strax före klockan sju på måndagsmorgonen går ett långtradarekipage av vägen på E6, södergående, mellan Hjärnarp och Ängelholm. Olyckan ledde till att motorvägen stängdes av i nästan två timmar. Ingen person skadades men föraren misstänks för att ha kört under drogpåverkan.

Lastbilen är en hyrbil. Bakom hänger en släpvagn som ägs av Lindstrands Distribution AB i Göteborg. Ett åkeri som ingår i Fraktkedjan Väst och som enligt den egna sidan på Facebook har en hel del transporter för ICA.

Polisens utredare i Helsingborg, Marie Thor, bekräftar att den svenske föraren saknar körkort och inte heller hade förarkort i skrivaren.
– Dessutom var det körförbud på släpet, konstaterar hon. 

Marie har själv varit på olycksplatsen och berättar att ekipaget nu har bärgats till Volvo Truck Center i Helsingborg av Assistancekåren i Ängelholm.
– En bilinspektör är på väg dit för att tömma färdskrivaren och därför behöver vi inte ta fordonet i beslag, säger Marie Thor.

Föraren är även misstänkt för drograttfylleri. Att han förknippas med droger är, enligt vad tidningen Proffs erfar, inte första gången. Blodprover har nu tagits på mannen och polisen inväntar i skrivande stund resultatet.

Den person som Proffsredaktionen talar med på Fraktkedjan, känner till det inträffade, men inte bristerna som omgärdar såväl åkeriets chaufför och släpfordonet. Händelsen kommer inte att passera obemärkt.

Vi har på flera sätt försökt nå Lindstrands Distribution AB för en kommentar.

Om artikeln

Publicerad: 2016-08-29 17:04
Kategori: Nyheter
Taggar: Drograttfylleri Fraktkedjan Väst Lindstrands Distribution AB