Hur mycket polermedel som går åt på en utställning är okänt. Men fint blir det...Fotograf: Alexander Mattisson

Välputsade ekipage drog 10 000 till Örebro

Hästkraftens Dag i Örebro blev en välbesökt succé med något för alla i familjen. Rykande gummi, stunts, karuseller, veteranbilar och inte minst militären, fanns på plats liksom uppskattningsvis 10 000 besökare.

De har gjort det förut och gjorde det igen – en härlig dag i hästkrafternas tecken. Trucknet Radio tillsammans med Engströms Entreprenadmaskiner AB samt engagerade och hårt arbetande frivilliga inom transportbranschen skapade en händelserik dag med karuseller och elbilar för de små, drifting för de större och militärens uppvisning gick hem hos alla. Och så givetvis alla härliga lastbilar av alla de sorter.

Thomas Hydén på Trucknet Radio är imponerad av allas insatser och att man, trots sjukdomsfall, lyckades få Trucknet Trophy, utställningen, att fungera så bra som den gjorde.
– Vi hade även veteranlastbilar på plats och en USA-klass, berättar Hydén som upprepade gånger berömmer alla som lagt sin själ i arrangemanget. Det gör mig varm i hjärtat att tänka på engagemanget.

Att det emellanåt kom skurar, påverkade inte stämningen och dessutom torkade det upp snabbt emellan.

Åkeriägare Jennifer Granqvist i Örebro, var en av de engagerade eldsjälarna som drog ett tungt lass. Under lördagen stod hon mest i Här Stannar Sveriges, HSS, tält för att tala med intresserade. Samtidigt konstaterar hon att de flesta som kom, redan kände redan till HSS, så hon talade med företagare på plats och det gav resultat.
– Engströms Entreprenadmaskiner ska lägga in HSS logga på deras hemsida, berättar Jennifer. Och VEHÅ Bil som säljer Mercedes samt Euromaster fick klistermärken som de ska sätta upp på last- och lossningsplatserna hos dem för att visa de stödjer oss.

Hon hoppas att fler HSS:are ska få kontakt med ännu fler företagare. När vi frågar Jennifer vad hon tyckte var roligast under lördagen, kommer svaret snabbt.
– Prisutdelningen! Jag var med och delade ut priser på utställningen och det är så himla kul att se hur glada de blir när de stått och filat och putsat på sina fordon i flera dagar och sedan vinner ett pris, avslutar en nöjd och glad Jennifer Granqvist.

Hästkraftens Dag i Örebro är definitivt här för att stanna och det finns tankar hos engagerade som gör gällande att tillställningen kommer att utvecklas ytterligare.

 

Om artikeln

Publicerad: 2016-06-13 16:21
Kategori: Nyheter
Taggar: Hästkraftens Dag lastbilsutställning örebro