Interiörmässigt görs ingen hemlighet av att det handlar om en jubileumsbil, på bästa retrovis. Interiörmässigt görs ingen hemlighet av att det handlar om en jubileumsbil, på bästa retrovis.

Superstort intresse för Scanias nya ”Superbilar”

I samband med Scanias 125-årsfirande, tog företaget fram 125 numrerade jubileumsbilar. Nu, i slutet av april, har alla bilarna blivit sålda.

Bilen, med det officiella namnet 125 Years Anniversary EDITION, är inspirerad av både nutid och dåtid.

Att det står Super på grillen och på interiören inne i hytten är för att bilen delvis har inspirerats av Scania L110 Super. ??
– Kul att de är så eftertraktade, men bilen är riktigt snygg. Interiören är retro och detaljrik, helt unik faktiskt, samtidigt som den har en matchande exteriör. Den kommer förstås att sticka ut på vägarna med sitt utseende, säger Robert Daudistel, ansvarig för produktmarknadsföring på Scania-Bilar Sverige, som är initiativtagare till lastbilen.??

I jubileumspaketet har det även ingått tjänster och extrautrustning. Tjänster som Tillsynsavtal, Grönt Kort-avtal, drivlineavtal, FMS- och färdskrivartjänster samt Förarutbildning har varit tillgängliga.

De första bilarna kommer att synas ute på vägarna i mitten av maj.

Om artikeln

Publicerad: 2016-04-29 14:34
Kategori: Nyheter
Taggar: Jubileumsbil Scania Super