Polisen lotsade ekipaget till kombiterminalen i Eskilstuna. Personalen där fick också i uppgift att lämna ut nycklarna när bilen skulle hämtas. Det lär med andra ord bli en uppföljande artikel på den här märkliga historien.Fotograf: Läsarbild

Polisen grep chaufför och lämnade bilnycklarna på kombiterminalen

En bulgarisk dragare stoppas för kontroll, föraren anhålls senare och polisen kör ekipaget till kombiterminalen i Eskilstuna där trailern ställs av. Dragaren och dess nycklar lämnas in till förvaring på samma terminal.

Vid halv tolv-tiden måndagen den 18 april stoppas en bulgarisk trailerdragare under en trafikkontroll vid E 20 utanför Strängnäs. Polisen misstänkte att mannens handlingar, såväl körkort, förarkort som legitimation, var förfalskade varför de grep honom på plats.

Senare anhåller åklagaren föraren för olovlig körning, urkundsförfalskning samt brukande av falsk urkund.

Polisen kör ekipaget till kombiterminalen i Eskilstuna där trailern ställs av. Dragbilen lämnas av polisen in till förvaring på kombiterminalen vars personal även får ta hand om nycklarna.

Stämmer det att polisen lämnade in dragbilen och nycklarna till er?
– Ja, svarar en av de anställda. Vi skulle förvara fordonet hos oss tills det hämtades.

En annan anställd på kombiterminalen, bekräftar att han var den som sedan lämnade ut nycklarna till en förare den 28 april.

Fick ni inga instruktioner kring utlämnandet av nycklarna?
– Nej, och vi har ju inte den kompetens som behövs för att kontrollera körkort och sådant, svarar han.

En påpasslig Proffsläsare blev av en slump vittne till händelserna och passade på att ta ett foto på dragaren efter att föraren försökt få starthjälp den 28 april.

Under eftermiddagen möter han dragaren på vägen, då med ny trailer och på väg in till Outokumpu i Avesta.
– Vem betalade böterna för föraren, undrar han. Och varför körde polisen hela vägen ner till Eskilstuna med trailern och ställde av den där?

Han tycker att den borde stått kvar på kontrollplatsen i Strängnäs i väntan på laglig chaufför. Och ännu mer förvånad är han över att polisen lämnade bilen och nycklarna till kombiterminalens personal.
– Hur ska de kunna veta om den som sedan hämtar bilen har äkta körkort, undrar han.

För att få veta hur polisen som hanterade ärendet resonerade kring detta, tar vi kontakt med Trafikgruppen i Eskilstuna, men just idag är dessa polismän lediga. Proffs får veta att man var i kontakt med den aktuella speditören, DSV, men att det i rapporten inte anges någon förklaring till varför man sedan körde till Eskilstuna.

Om artikeln

Publicerad: 2016-04-29 15:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Brukande av falsk urkund DSV Eskilstuna Trafikpolisen urkundsförfalskning