KGT Trafik AB:s vd, Daniel Paridon, ser en sund tillväxt i företaget när han tittar in i spåkulan.Fotograf: Göran Rosengren

10 nya Volvo FH till KGT Trafik AB

?Vi ska växa hälsosamt?

KGT Trafik AB i Hässleholm tog idag emot tio nyinköpta Volvo FH 500. Affären är gjord via den lokala återförsäljaren, Göinge Bil.

Göinge Bil i Hässleholm lämnade under tisdagen över tio splitternya Volvo FH 500 6×2 till KGT Trafik AB i Hässleholm. Delägaren och tillika vd:n i det gamla familjeåkeriet, Daniel Paridon, är nöjd med affären och ser med tillförsikt på framtiden.
– Vi ska fortsätta att växa, men vi har inga ambitioner att bli störst. Antalet bilar spelar ingen roll. Vi ska växa hälsosamt och driva åkeriet på ett effektivt och lönsamt sätt, förklarar han. 

De ginstgula bilarna har påbyggnader från Lagab i Laholm och är bland annat utrustade med spännbara samt höj- och sänkbara containerlås, helluftfjädring och hydrauliskt styrd löpaxel, VBG 795V-drag, radiomanövrerad Z-lyft med två tons lyftkapacitet och en speciallåda med rostfritt lock för att transportera pallyften.

Verktygslådor, rejäl arbetsbelysning samt en Kama-båge på taket som bär upp fem blå Bosch extraljus.

För förarens välbefinnande finns mikrovågsugn, kaffebryggare och kyl-/frysskåp i hytterna.

Hos Göinge Bil är det vd:n Hans Edén, som sytt ihop affären.
– Det känns bra att ha ett åkeri som KGT här i Hässleholm. Jag kallar oss gärna för deras samarbetspartners, för det är precis det vi vill vara, säger han.

Utöver själva lastbilarna, är även ett serviceavtal kopplat till affären.
– Varje bil har ett sjuårigt så kallat guldavtal. Fordonen är uppkopplade och vår verkstad har därmed full koll på bland annat servicebehovet.

Mer om affären kan du läsa i nästa nummer av Proffs som kommer ut den 15 april.

Om artikeln

Publicerad: 2016-03-29 20:09
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsäffärer Göinge Bil AB KGT TRafik AB Volvo FH