Åkeriägaren och en av frontfigurerna i Här stannar Sverige uppmanade sina kollegor att hålla en tyst minut för den avlidne brandmannen. Något som uppenbart har hörsammats.Fotograf: Michael Högberg

Branschen höll en tyst minut för den avlidne brandmannen

?Tänker på barnen som miste sin far"

En brandman blir påkörd vid en räddningsinsats. Han blir allvarligt skadad och transporteras till sjukhus med ambulanshelikopter. Dessvärre stod hans liv inte att rädda och han sörjs nu inte endast av sin familj och sina kollegor utan också av många yrkeschaufförer runtom i riket.

Bland annat Aftonbladet har rapporterat om den svåra olyckan som inträffade i samband med en räddningsinsats vid en trafikolycka i Märsta i måndags. En brandman från räddningstjänsten i Attunda blir påkörd av en förbipasserande bilist och skadas så allvarligt att han senare avlider.

På brandstationer runt om i landet har man idag flaggat på halvstång och klockan 12 hölls en tyst minut för att hedra den omkomne.

Även yrkesförare i Facebookgruppen Här stannar Sverige har idag visat sina sympatier genom att i samband med ”kvartsstoppet” vid lunchtid, stämma in i den tysta minuten.

På Facebook väller kondoleanserna in. På Här stannar Sveriges sida kan man just nu se bilder på stillastående fordon. ”Tyst minut för våra hjältar med vägen som arbetsplats”, skriver till exempel åkeriägaren Michael Högberg vid fotot på sin stillastående långtradare.

”Tänker på barnen som miste sin far, frun som blev änka, kollegor som miste sin kollega”, skriver Jörgen Söderman från Sundsvall.

Under många bilder kommenteras den tragiska olyckan och en röd tråd är uppmaningar om att visa respekt för alla som jobbar på vägen genom att passera med största försiktighet.

Enligt Aftonbladet är personbilsföraren misstänkt för vållande till annans död.

”Skrämmande att folk inte kan visa lite hänsyn och ta det lugnt förbi en olycksplats”, skriver till exempel Henrik Lindbladh från Osby.

Om artikeln

Publicerad: 2016-02-10 12:36
Kategori: Nyheter
Taggar: Arbete på väg Brandman Dödsolycka Trafiksäkerhet