Vos Logistics satsar på superlånga ekipage – i Sverige

Efter omfattande förberedelser har holländska Vos Logistics startat ett pilotprojekt, Ecocombi XL, i Sverige. Ecocombi XL är en kombination av två 13,6-meters megatrailers som dras av en dragbil. Kombinationen är totalt 32 meter lång och ger enligt Vos Logistics flera fördelar.

Den dubbla volymen ger högre transporteffektivitet och minskar samtidigt CO2-utsläppen. Konceptet med att använda två identiska trailers ger dessutom maximal flexibilitet transport. Lastning och lossning kan göras precis som vanligt.

Vos Logistics utför projektet i nära samarbete med Scania och med lokala partners samt med godkännande av de svenska myndigheterna.
Projektet genomförs i syfte att utveckla rena och effektiva transportlösningar.

– Jag följde med Ecocombi XL på sin första resa från Stockholm till Malmö för att säkerställa att det inte fanns några hinder på vägen. Jag blev positivt överraskad över hur smidigt det gick och jag tror det kommer att fungera bra både i Sverige men även i andra europeiska länder, säger Jan van Tilburg, projektledare på Vos Logistics och initiativtagare till projektet.
– Användningen av Ecocombi XL kan verkligen främja en minskning av CO2-utsläppen och minska trafikstockningarna på de europeiska vägarna, tillägger han.

Under pilotfasen kommer Ecocombi XL användas på utvalda vägsträckor i Sverige, avslutar Vos Logistics sitt pressmeddelande.

Om artikeln

Publicerad: 2016-01-07 18:49
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Vos Logistics