Trots magnet på växellådan, åkte den polske chauffören dit även för brott mot kör- och vilotidsbestämmelserna.

Polsk magnet drog 6 000 kronor till statskassan

Landets trafikpoliser och bilinspektörer fortsätter att engagerat jobba mot fusket i vägtransportbranschen. Det senaste resultatet av det arbetet fick en polsk chaufför känna av i torsdags kväll.

När bilinspektör Roger Ogemar kontrollerade en polsk dragbil under torsdagskvällen på Karleby kontrollplats utanför Västerås, kände han att något inte stod rätt till med bilens färdskrivare. En stund senare hittade han en magnet på Renaultdragarens växellåda och det blev stopp för fortsatt färd.
– Föraren erkände och fick betala på plats, säger Ogemar till tidningen Proffs.

Den polske föraren uppgav att han hade hämtat den tomma DHL-trailern i Eskilstuna och att han var på väg för att lasta den i Skärblacka.

Det främsta syftet med att drista sig till att montera en magnet på växellådan, är så klart för att kunna fuska med kör- och vilotiderna. På något sätt hade den polske föraren misslyckats även med det tilltaget. Roger Ogemar konstaterade nämligen att föraren bland annat inte hade haft tillräcklig dygnsvila.

Det hela slutade med att chauffören fick punga ut med totalt 6 000 kronor. Magneten togs i beslag och chauffören fick ta ut dygnsvila innan han tilläts köra vidare.

Om artikeln

Publicerad: 2015-12-11 17:04
Kategori: Nyheter
Taggar: Bilinspektör Färdskrivarfusk Magnet Roger Ogemar Västerås