Anna Johansson (s) och Lasse Lindgren kommer till Göteborg på lördag. Fotomontage.Fotograf: Riksdagen och Die Hoffotografen GmbH Berlin

Infrastrukturministern och fackbasen kommer till Göteborgskortegen

Intresset för de korteger som ska rulla i Här stannar Sveriges namn nu på lördag har spritt sig långt utanför vägtransportbranschen. Till exempel kommer infrastrukturminister Anna Johansson (s) och fackbasen Lasse Lindgren att hålla tal i Göteborg. Anna Johansson kommer då även att officiellt skriva under det europeiska uppropet för rättvisa transporter, Fair Transport Europe.

På lördag, den 19 december, rullar lastbilskorteger med utgångspunkt från 13 orter i Sverige. På många platser planerar man för kringarrangemang för att på så sätt skapa större intresse och uppmärksamhet för Här stannar Sverige, HSS, och dess budskap.

I Göteborg har man inte sparat på krutet. Som talare har man lyckats få infrastrukturminister Anna Johansson (s), fackbasen Lasse Lindgren och troligtvis även Ali Esbati (v).

Göteborgskortegen går i mål på Stigs Center på Importgatan. Där kommer Anna Johansson att officiellt sätta sin namnteckning på medborgarinitiativet ”Fair Transport Europe” (Rättvisa transporter i Europa), för att ge sitt stöd i kampen mot oacceptabla affärsmetoder i branschen som leder till social dumpning och lönedumpning.
– Vi hoppas verkligen att folk ställer upp och deltar i manifestationen. Om man inte kan köra med i någon av kortegerna så hoppas jag i alla fall att man tar sig ut till någon av de olika samlingspunkterna för att visa sitt stöd, säger Freddy Welle, som är en av ambassadörerna för HSS kamp för lika villkor och en starkare trafikpolis.

Klockan 10 på lördag är det samling på de flesta orterna i Sverige. Även i Göteborg, där man utgår från Marchall Area, Port 4 i Skandiahamnen. En timme senare avgår kortegen.

Vill du veta var korteger rullar i närheten av där du bor eller befinner dig, kan du läsa tidningen Proffs sammanställning som vi uppdaterar så snart nya uppgifter kommer till vår kännedom.

Om du känner för att skriva på för schysta transporter på Fair Transport Europe, kan du göra det här!

Om artikeln

Publicerad: 2015-12-15 10:14
Kategori: Nyheter
Taggar: Ali Esbati Anna Johansson Göteborg Här stannar Sverige Korteger Lasse Lindgren