ÄNGELHOLMSÅKERIET
En av de två dragbilarna som under en period hamnade i orätta händer. Ängelholmsåkeriet är polisanmält och fortfarande har inte alla nycklar återlämnats till Cosmo Truckcenter. Fotograf: Larmtjänst

Ängelholmsåkeri försökte blåsa lastbilshandlare

I november skriver Cosmo Truckcenter ett hyresavtal på en 4-månadersperiod för två dragbilar med ett Ängelholmsåkeri. Kvitto på inbetald förskottshyra visas upp, men några pengar kommer inte in på kontot.

Bilarna har hämtats, kvitto uppvisats, men inga pengar finns på kontot och åkeriets representant blir alltmer svår att nå.

Matthias Pedersen på Cosmo Truckcenter i Markaryd berättar att allt till en början varit normalt och att de genomförde alla sina åtaganden på ett snabbt och professionellt sätt med bland annat besiktning och kontroll av fordonen inför uthyrningen så att kunden skulle känna sig nöjd och trygg.
– Vi gjorde även en ekonomisk kontroll av företaget innan hyresavtalet signerades och vi fann inget anmärkningsvärt vid tillfället, säger Pedersen.

Åkeriet visade upp ett internetkvitto på att förskottsbetalningen gjort och att pengarna således var på väg och bilarna kunde hämtas.
– Det kom emellertid inga pengar och jag ringde upp vederbörande på åkeriet, flera gånger, för att få svar på vad som hänt, säger Pedersen.

Åkeriet hade många olika förklaringar till varför pengarna inte kommit tillrätta, men att de visst var dragna. Snart inser Pedersen att man med fog kan misstänka att kvittot som visats upp, inte varit äkta och nu gör sig åkeriet onåbara. Bilarna var helt enkelt att betrakta som stulna och en polisanmälan görs om detta och fordonen ställs av.

Tack var allmänhetens tips, inte minst på Facebook, lokaliserades fordonen på en adress i Ängelholm och polisen kunde säkra dem redan i förra veckan. Båda fordonen var oskadda och den ena bilen kom tillbaka förra veckan och några dagar senare, kom även den andra tillbaka.

Kommer det inträffade att förändra det sätt ni arbetar på nu med uthyrning?
– Nu är det pengarna på kontot som gäller innan utlämning, säger Pedersen. Men, om de ska hyras ut längre, hur försäkrar vi oss om nästa månads inbetalning och de efterföljande månaderna?

Har ni diskuterat att montera GPS-utrustning på fordon ni ska hyra ut nu?
– Frågan har aktualiserats, men jag måste undersöka vad lagen säger om det, men även informera kunderna om att fordonen är utrustade med GPS-system, avslutar Matthias Pedersen som riktar ett stort tack till allmänheten för deras engagemang och hjälp som bidrog till ett lyckligt slut.

Polisanmälan är gjord mot Ängelholmsåkeriet och fortfarande saknas en del av nycklarna till fordonen vilket kan komma att innebära extra kostnader för byte av lås samt omprogrammering.

Om artikeln

Publicerad: 2015-12-15 14:28
Kategori: Nyheter
Taggar: Ängelholm Bedrägerier Cosmo Truckcenter DAF Markaryd Stölder