Fotograf: Tommy Holl

Omsättningsrekord för påbyggare

JOAB investerar 50 miljoner i ny monteringshall

Påbyggarföretaget Joab går starkt och sätter omsättningsrekord till över en halv miljard i år. Man behöver därför öka kapaciteten och gör nu sin största satsning någonsin och investerar 50 miljoner i utökad monteringskapacitet.

Joab Gruppen är ett 50-årigt familjeföretag som i år kommer att omsätta över 500 miljoner och som har 240 anställda. I år levereras över 1 000 enheter av lastväxlare, sopbilsaggregat, liftdumper, Cameleont och kranar.

Nu investerar man 50 miljoner kronor för att kunna möta den ökade efterfrågan. 
– Vår leveranstid har dragit iväg för långt och därför har styrelsen nu tagit ett snabbt beslut för att motsvara våra kunders förväntningar på kapacitet och ledtider, säger Joabs vd Peter Olsson.

Den nya monteringshallen får en yta på 3 000 kvm och kommer att ligga nära Joabs huvudkontor i Göteborg.
Inflyttning beräknas till juni 2016 och vid full nyttjandegrad kommer uppemot 20 personer att behöva anställas.

I projekteringsarbetet med den nya monteringshallen har säkerhet, arbetsmiljö och effektivitet varit givna parametrar.

– Genom denna investering kommer vi säkerställa vårt framtida kapacitetsbehov för många år framåt och uppfylla vårt mål att omsätta 700 miljoner år 2020. Vi har också stärkt vår organisation genom både interna och externa satsningar och har branschens bästa kompetens, menar Peter.

 Investeringen uppgår totalt till nära 50 miljoner med mark, byggnad och utrustning och görs av ägarfamiljens fastighetsbolag.

 Joab investerade nyligen i två nya svetsrobotanläggningar för sin tillverkningsenhet och nu tar man alltså ytterligare steg och investerar i slutmonteringen. 

Om artikeln

Publicerad: 2015-09-14 09:40
Kategori: Nyheter
Taggar: Arbetsmarknad Ekonomi Joab Påbyggare