Polsk förare fick fängelse – och släpptes

I målet med den grova rattfyllan i Skövde på 2,04 promille har nu dom avkunnats, men detaljerna får vi vänta på tills den kommer skriftligt under nästa vecka. Det finns en rad frågor vi har kring domen.

Den polske medborgaren som kört en av Christer Ahlquist Transports dragfordon med en tillkopplad trailer från Skaraslättens Transport, stoppades efter att en medtrafikant larmat polisen, blåste 2.04 promille när polisen utförde kontroll.
Han häktades och anhölls senare samma dag.

Den 11 juni, hölls såväl häktnings- som huvudförhandlingar. Domen blev tre månaders fängelse och en av anledningarna till att domen blev så skarp, var den betydande sträcka, från Göteborg till Skövde, mannen i sitt berusade tillstånd framför det tunga fordonet.

Vi inväntar nu mer detaljer i samband med att domen kommer skriftligen. Bland annat ställer vi oss frågan redan nu, varför mannen, som är polsk medborgare och saknar adress i Sverige, släppts på fri fot i väntan på att avtjäna sitt straff.

En förklaring på det som vi redan fått via Tingsrätten i Skövde, gör gällande att han, som EU-medborgare, inte kan hållas häktad längre än någon annan EU-medborgare i väntan på straffets avtjänande.

På frågan om huruvida han verkligen kommer att återvända till Sverige för att göra rätt för sig, så har den åtalade uttalat sig på ett sådant sätt att man kan förvänta sig att så kommer att ske.

Om artikeln

Publicerad: 2015-06-13 06:13
Kategori: Nyheter
Taggar: Christer Ahlquist Transport AB Rättsfall skaraslättens transport ab Skövde