Fotograf: Robin Aron / Volvo Lastvagnar

Mapei gör reality-tv med Jens Karlsson

Idag släpps tre nya ”Volvo-filmer”

Volvo Lastvagnar har fått smak för det där med att spela in och lansera uppseendeväckande reklamfilmer. Nu fortsätter man med sin nyskapande marknadsföring, den här gången genom reality-tv tillsammans med svenska artisten Mapei. Och vår svenska "superchaufför" Jens Karlsson.

Under en nio dagars road-trip genom Europa ska Mapei spela in en ny musikvideo tillsammans med regissören Liza Minou Morberg. Till sin hjälp har de en lastbil fylld med rekvisita och en av världens bästa förare: Jens Karlsson, känd från bland annat ”The Epic Split”. Resultatet får vi se i tv-serien Reality Road.
– Vad jag vet, så har inget annat företag använt reality-tv i marknadsföringssammanhang, säger Per Nilsson, global PR-chef på Volvo Lastvagnar.

I serien ska Mapei, senast aktuell med hiten ’Don’t Wait’, och regissören Liza Minou Morberg spela in en musikvideo till Mapeis nya låt ”Million Ways to Live”, en singel från Mapeis album som släpps senare i år.

Till sin hjälp har de Jens Karlsson, lastbilsförare sedan 28 år och precisionsförare i Volvo Lastvagnars reklamfilmer ’The Epic Split’ och ’The Ballerina Stunt’.
– Mitt uppdrag i serien är att köra lastbilen, se till att resan genomförs så säkert som möjligt och att visa vad jobbet som lastbilsförare innebär. Jag har varit med på inspelningar förut, men det här var verkligen något helt annat än tidigare då jag bara kört och inte har behövt prata framför kameran, säger Jens Karlsson.

Under seriens gång får tittaren följa med när Mapei bekantar sig med – och utmanar – lastbilsvärlden. Bland annat när hon uppträder med dragshowartister på en lastbilsfärja, arrangerar en spontan spelning i en förort till Paris eller följer med under ett lastbilsstunt på två hjul i Berlin.

Serien består sammanlagt av åtta avsnitt. De tre första publiceras på Volvo Lastvagnars Youtubekanal i dag, torsdag, den 11 juni. De övriga släpps i batcher under tre veckor.

 

Om artikeln

Publicerad: 2015-06-11 05:32
Kategori: Nyheter
Taggar: Jens Goldsmith Karlsson Mapei Reality-tv Volvo Lastvagnar