TRANSPORTFUSKET I FOKUS
Fordonen på bilden har inget med artikeln att göra.Fotograf: Göran Rosengren

Bulgar fick betala sanktionsavgift

Olaga cabotage avslöjat vid Vansbro

I onsdags på förmiddagen stoppade polisen, region Bergslagens trafikgrupp 3, en bulgarisk dragbil med en finskregistrerad trailer på riksväg 66 i Vansbro.

I samband med stoppet uppdagades att transporten utfördes i strid mot cabotagereglerna.
– Föraren kunde inte uppvisa tydliga bevis på inkommande internationell transport, säger trafikpolis Mattias Andersson.
– Föraren sa att han kommit in från Danmark den 29 januari, men det fanns ingen dokumentation eller frakthandlingar från den transporten.

Transportföretaget gavs gott om tid att leta upp – och visa upp – dessa bevishandlingar. Närmare bestämt drygt ett dygn, från det att transporten stoppades den 4 februari kl. 11.30 till torsdagen kl. 12.21 då förskottet på sanktionsavgiften (40 000 kronor) betalades.

Utöver ovannämnda, saknades även handlingar för den transport som utfördes vid kontrolltillfället. De frakthandlingar som fanns var inte fullständigt ifyllda och saknade bland annat dragfordonets och släpvagnens registreringsnummer.
– Föraren uppger att han kopplat en lastad trailer i Danmark som han kört till Schenkers terminal i Spånga. Därefter har han kopplat en ny tom trailer i Spånga för att sedan köra till Falun för att lasta. Vid stoppet var han på väg till Malung för att lasta mer gods och sedan skulle han åka ut ur landet via Malmö, beskriver Mattias Andersson. Planer som alltså grusades av de uppmärksamma trafikpoliserna i region Bergslagen.

Om artikeln

Publicerad: 2015-02-06 09:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Olaga cabotage Rättsfall Region Bergslagen Schysta villkor Trafikpolis