HÄR STANNAR SVERIGE
Massor med lastbilsekipage hade samlats på Exportgatan vid lunchtid idag. Inga framkomlighetsproblem, men uppenbart ändå lite för trångt för en av lokaltrafikens bussar som stötte emot ett av lastbilsekipagen (längst upp på bilden).Fotograf: Tommy Holl

Johan Kullgren:

Nu vill vi ha igång en dialog med våra politiker

Kampen fortsätter. Chaufförer och åkare visar tydligt att man inte tänker ge upp. Nu ska det bli ordning och rättvisa i branschen. Vid lunch idag samlades återigen en mängd lastbilar på Exportgatan i Göteborg, som nog får sägas vara en av de mer "organiserade" platserna att ställa upp på i aktionen "Här stannar Sverige".
- Nu vill vi ha igång en dialog med våra politiker, säger åkaren Johan Kullgren.

Så snart klockan närmar sig lunch och midnatt, börjar det strömma in bilder i Facebookgruppen ”Här stannar Sverige”. Bilder på ekipage som stannat längs landets alla gator och vägar.

Proffs har idag besökt Exportgatan i Göteborg, där det återigen har samlats ett stort antal lastbilar.
– Ja, det återigen varit stor uppslutning där, beskriver Johan Kullgren, ”pappa” till aktionen.

Oroliga privatpersoner undrar om de behöver börja bunkra för en eventuell strejk. Hur långt är chaufförerna beredda på att gå?
Vi ställer frågan till Kullgren.
– Ja, händer det inget så kan det så klart utvecklas till strejk. Men i dagsläget är det inget som vi har planerat.
– Nu vill vi ha igång en dialog med våra politiker. Självklart vet jag att inget kan förändras över en natt, de kommer att få tid på sig, men vi vill känna att det händer något

Idag uppmärksammas tidningen Proffs på att det skulle vara problem att söka upp gruppen på Facebook. Och vid närmare kontroll visar sig att det stämmer. Det verkar så klart konstigt, men det har sin förklaring.
– Jag har skapat ett så kallat evenemang på Facebook och inte en sida. Evenemang går av någon anledning inte att söka efter, säger Johan Kullgren, som nu funderar på en lösning på det problemet.
– När man konstaterar vilken uppslutning det har blivit på evenemanget, kan man ju bara tänka sig hur det hade blivit om det varit en sökbar sida på Facebook. En kul tanke, säger Johan.

Proffs har gjort det lite lättare för den som vill besöka ”Här stannar Sverige”. Det är bara att klicka här!

Om artikeln

Publicerad: 2014-11-27 15:04
Kategori: Nyheter
Taggar: Aktion Här stannar Sverige Johan Kullgren