Fotograf: Göran Rosengren Fotograf: Göran Rosengren

Gråbo laddar upp för den tionde trophyn

Lördagen den 20 september är det dags för den tionde upplagan av Gråbo Trophy. Utställningen som startade som en "kul grej" inför en oktoberfest.

Idén att arrangera en ”trophy” i Gråbo föddes efter att ett gäng entusiaster från bygden hade besökt en annan lastbilsutställning och efteråt känt besvikelse över tillställningen. De var alla överens om att den nyss besökta lastbilsutställningen inte var så bra som den skulle kunna ha varit.

En tid senare träffas killarna igen, den här gången på en fest. Ganska snart kommer samtalet in på den stundande oktoberfesten som ska hållas på Lekstorpsvallen och någon kläcker då idén att de som har lastbilar ska ta dessa med sig.

Två månader senare hade den lilla blygsamma grundidén växt till sig ganska ordentligt. Hela 54 fordon stod utställda på den allra första utställningen i Gråbo.

Idag står man inför det faktum att man tvingas stänga bokningen ganska långt innan utställningsdagen, som i år är den 20 september. Ytan på Lekstorpsvallen är begränsad och intresset för att ställa ut i Gråbo har ökat för varje år.

Förra året kom uppskattningsvis omkring 3 500 besökare för att titta på de drygt hundra utställda lastbilarna. Kan den tionde ”trophyn” slå dessa siffror?

Om artikeln

Publicerad: 2014-09-09 10:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Gråbo Trophy lastbilsutställning