Volvos lanserar chassiunika förarhandböcker för smarta telefoner

Smarta telefoner, surfplattor och datorer finns snart nog i varenda lastbilshytt. Något som bland annat Volvo Lastvagnar har förstått och därför har man nu lanserat förarhandböcker i ett nytt utförande, just för nyss nämnda it-prylar. Tanken är att alltid ge kunder, förare och mekaniker tillgång till uppdaterad, chassiunik information oberoende av tid och plats.

Hittills har Volvo Lastvagnars kunder fått en chassiunik, tryckt förarhandbok när de köpt en ny lastbil. Nu finns handboken även i digital form med utökad funktionalitet.
– Med vår digitala förarhandbok har användaren alltid tillgång till komplett, uppdaterad och specifik fordonsinformation som även är tillgänglig offline. Den digitala handboken innehåller också verktyg som gör det betydligt enklare att hitta det man söker. Här finns även instruktionsfilmer och bilder som visar hur lastbilens funktioner hanteras på bästa sätt, säger Malin Ersman, projektledare på Volvo Lastvagnar.

Den nya förarhandboken kan dessutom bidra till ökad fordonstillgänglighet. Tack vare att verkstadsteknikerna direkt kan se exakt hur lastbilen är konfigurerad blir det möjligt att snabbare svara på kundernas frågor om olika funktioner och hur de ska hanteras, skriver Volvo Lastvagnar i ett pressmeddelande.

De nya, digitala förarhandböckerna är kostnadsfria och finns för lastbilsmodellerna Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM och Volvo FMX, med undantag för lastbilar tillverkade i Sydamerika.
Förarhandböckerna finns både för webben och som appar för nedladdning till smartphones och surfplattor från AppStore respektive Google Play.

Du som besöker Lastbil 2014 på Elmia kan titta närmare på de digitala förarhandböckerna i Volvo Lastvagnars monter.

Om artikeln

Publicerad: 2014-08-19 18:36
Kategori: Nyheter
Taggar: Elmia Lastbil 2014 Produktnyheter Volvo Lastvagnar