Mikael Nyberg, Turebergskoncernen:

Vi är en schyst transportkoncern med en schyst flotta

Artikeln om bygget av en ny tunnelbanedepå i Norsborg och problemen med transporterna av sprängmassor därifrån har fått Mikael Nyberg, försäljn...

Artikeln om bygget av en ny tunnelbanedepå i Norsborg och problemen med transporterna av sprängmassor därifrån har fått Mikael Nyberg, försäljningschef inom Turebergskoncernen, att reagera.

– Jag blev illa berörd, ja uppriktigt sagt förbannad, när jag fick se artikeln, säger han.

I artikeln uppges att Turebergs dotterbolag Billefälts är ett av de åkerier som ansvarar för transporterna, i egenskap av underentreprenör till NCC. Den uppgiften är korrekt.

Det Mikael Nyberg reagerar på är att texten kan läsas som att Billefälts själva, eller underentreprenörer som de anlitar, har ertappats med att använda förare utan körkort och obesiktigade fordon med mera.
– Vi är en schyst transportkoncern med en av marknadens fräschaste fordonsflottor. Vi är en aktiv förespråkare av att bedriva en sund och ärlig transportnäring. Vi vill inte bli förknippade med olagligheter och denna typ av påståenden, säger han. Vi väljer våra underentreprenörer med stor omsorg, och har rutiner för att bland annat säkerställa att fordon är besiktigade, att förare har rätt behörighet och att man inte kör med överlast.

Och de polisiära punktinsatser som det hänvisas till i artikeln var inte riktade mot Billefälts eller någon av bolagets underentreprenörer tillägger han.

Om artikeln

Publicerad: 2014-08-26 13:58
Kategori: Nyheter
Taggar: Arbetsmiljöverket Billefälts Turebergskoncernen