Fotograf: Scania

8 000 vill bli världens bästa Scania-tekniker

Scania Top Team, Scanias utbildningsprogram för servicetekniker och reservdelsexperter i tävlingsformat ligger i startgroparna. 8 000 deltagare från över 60 länder vässar sina kunskaper genom övning och samarbete samtidigt som de tävlar i lag.

Scania Top Team är en prisbelönad utbildning i tävlingsformat utvecklad för att förstärka skickligheten, kunskapen, professionalismen och samarbetet som finns i Scanias verkstäder runt om i världen. Tävlingens syfte är också att locka nya duktiga och kompetenta personer till yrket.
– Framför allt handlar det för Scanias verkstäder om att erbjuda tjänster som stöd för våra kunders verksamheter, säger Christian Levin, Executive Vice President, Commercial Operations på Scania.
– Det i sin tur kräver en mycket skicklig servicepersonal. Scania Top Team är ett bra sätt att uppmärksamma problemlösningsförmågan, den tekniska kompetensen och samarbetet som kännetecknar människorna som varje dag möter kunden.

I år firar Scania Top Team 25 år. Årets upplaga är den nionde på internationell nivå och tävlingen fortsätter att växa. Över 8 000 deltagare från över 60 länder kommer att ställas inför såväl teoretiska som praktiska servicerelaterade utmaningar på Scaniaverkstäder över hela världen.

De nationella deltävlingarna inleds med teoretiska uppgifter och avslutas med en nationell final som testar deltagarna inom både teori och praktik. Vinnarna från de nationella finalerna går sedan vidare till fem internationella regionalfinaler som anordnas runtom i hela världen. Av dessa kvalificerar sig tio lag för världsfinalen i Södertälje den 3-5 december 2015.

Scania Top Team 2013 vann nyligen utmärkelsen Årets Event på Gyllene Hjulet-galan som anordnas av Sponsrings & Eventföreningen. Övriga nominerade event var ABBA The Museum & Swedish Music Hall of Fame, HP:s Guldmyran 2013, IBM Smarter Business 2013 och SPP:s Spelet om framtiden.

Om artikeln

Publicerad: 2014-06-13 08:21
Kategori: Nyheter
Taggar: Scania Tävling Top Team