Här ryms UPS 40 km långa transportband som sorterar paket med blixtens hastighet.Fotograf: UPS

I UPS nya anläggning sorteras 53 paket i sekunden

Två år och 200 miljoner dollar har det tagit att färdigställa den gigantiska utbyggnaden av omlastningscentralen vid flygplatsen Köln-Bonn som invigdes av UPS i måndags. Detta är en av de största satsningarna i företagets historia vilket innebär att UPS blir den största arbetsgivaren vid Köln-Bonns flygplats, med totalt 2 500 anställda.

Med utbyggnaden är anläggningen femton fotbollsplaner stor och med en imponerande kapacitet på 190 000 försändelser i timmen eller 53 per sekund. Det är en kapacitetsökning med 70 procent och på det 40 km långa transportbandet tar det i genomsnitt bara en kvart för paketen att ta sig från lossning till omlastning.

UPS har installerat den absolut senaste tekniken i anläggningen, där särskilda ansträngningar har gjorts för att kunna hantera  expressfraktförsändelser.

Om artikeln

Publicerad: 2014-03-25 18:41
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Tyskland UPS