Nu ska bensinpumparna på St1 konkurrera med inlägg av politiker och bullbakande mammor - på Twitter. Fotograf: St1

Twittrande pumpar skvallrar om bästa bränslepriset

Nu twittrar St1:s 277 stationer om sina aktuella priser.
- Det är såvitt vi vet de första twittrande stationerna i världen, säger Jonas Sidenå, vd på St1, och det ger en unik transparens i oljebolagens prissättning.

– Vi gör över 1 000 priskontroller varje dag för att säkerställa att vi erbjuder våra kunder ett lågt drivmedelspris. Genom Twitter ger vi våra obemannade stationer en röst, men ger också bilisterna möjlighet att direkt se var man tankar billigast. Nu kan man följa sin egen station som hashtag, och löpande följa hur priserna ändras.

Drivmedelbolagens prissättning har alltid präglats av hysch-hysch, och övergripande listpriser utan egentliga möjligheter till breda prisjämförelser. Nu lyfter St1 på locket och redovisar alla priser på alla stationer via Twitter.
– Det är unikt för branschen, säger Jonas Sidenå.

Men alla stationer kommer inte att twittra samtidigt.
– Nej, då blir det ett väldigt kacklande, stationerna twittrar när det är en prisändring på just den stationen. Det kommer att innebära flera hundra tweets om dagen, och det är mycket redan det. Men alla har som sagt möjlighet att följa sin egen station via hashtags.

Adressen till de ”sociala” pumparna är: https://twitter.com/St1Sverige

Om artikeln

Publicerad: 2014-02-24 19:51
Kategori: Nyheter
Taggar: Bränslepriser Sociala medier St1