Rickard Gegö, vd på Sveriges Åkeriföretag.Fotograf: Sveriges Åkeriföretag

SÅ välkomnar socialdemokraternas utspel

Hoppas att villkoren för åkeriföretagen blir en valfråga

Idag har socialdemokraterna presenterat ett program för ordning och reda på svenska vägar. Sveriges Åkeriföretag välkomnar förslagen på åtgärder och ser det som tillfredsställande att man från politiskt håll förstått den besvärliga situation branschen befinner sig i.

– Vi är nöjda med att politiker har uppfattat vilket allvarligt läge branschen befinner sig i och att behovet av åtgärder är stort. Jag hoppas att villkoren för åkeriföretagen blir en valfråga, säger Rickard Gegö, vd på Sveriges Åkeriföretag i en kommentar till socialdemokraternas utspel idag.

Stefan Löven och Anders Ygeman kräver idag att alla frakthandlingar ska finnas med i hytten, höjda bötesbelopp, införande av lagstiftning om så kallad klampning och att polisen ska få låsa fast ett hjul på lastbilen om böter inte betalas.

Dessutom vill man se ett införande av den Holländska modellen i Sverige. Det innebär att förare i regel måste vara anställda av det åkeri de kör för.
– Det här är krav som vi ställt på myndigheter och politiker under en lång tid, vi är glada att socialdemoraterna är så pass tydliga. Däremot ser vi inte den holländska modellen som en lösning. Åkerinäringen är mycket konjunkturkänslig och företagarna måste ha möjlighet att ibland öka sin personalstyrka med kort varsel, avslutar Rickard Gegö.

Om artikeln

Publicerad: 2014-02-19 14:21
Kategori: Nyheter
Taggar: Socialdemokraterna Sveriges Åkeriföretag Valet 2014