25-åringen gillar uppenbart inte trängselskatter - något som kan komma att kosta honom miljontals kronor i skadestånd till Trafikverket.Fotograf: Trafikverket

Ilska över trängselskatt stod 25-åring dyrt

Många är irriterade och arga på fartkameror och trängselskatter, och det är inte ovanligt att utrustningen saboteras eller förstörs. Frågan är om inte en 25-åring i Göteborg tagit ?kritiken? längst.

Efter ett helrör vodka gav han sig en aprilnatt förra året på styrskåpet till trängselskattekamerorna vid Älvsborgsbron med en yxa. Som avslutning hällde han bensin i skåpet och tände på.

Resultatet blev, förutom att utrustningen i skåpet totalförstördes, att han fick omfattande brännskador på kroppen och i ansiktet, och framför allt på båda händerna.

Göteborgs tingsrätt har nu dömt mannen till skyddstillsyn med samhällstjänst 240 timmar för grov skadegörelse (om domstolen istället valt fängelse hade det blivit ett år).

Dessutom riskerar han att få betala ett skadestånd på 2,5 miljoner kronor till Trafikverket för de materiella skadorna och reparationsarbetena.

Om artikeln

Publicerad: 2014-02-27 12:18
Kategori: Nyheter
Taggar: Betalstation Rättsfall Skadegörelse trängselskatt