Fotograf: Svevia

Svevia satsar på miljardaffär

Trafikverkets upphandlingar av drift- och underhåll är en miljardaffär. I år ska tretton driftområden upphandlas. De två första räknades hem av Svevia.

Av årets tretton driftområden sköter Svevia om tre av dem. De övriga tio sköts om av andra entreprenörer.
– Ambitionen för året är att växa, säger Olle Öberg, chef division Drift, Svevia.

Ett driftområde består av 70 till 100 mil väg. Varje kontrakt är på mellan tre till sex år.
– I år har vi guldläge eftersom endast tre av våra områden ska upphandlas. Vi kan alltså vinna tretton områden men bara förlora tre. Med det utgångsläget finns det bara en strategi. Vi ska stärka vår marknadsandel och vår ställning som Sveriges ledande driftentreprenör.

Året inleddes lyckosamt för Svevia som räknade hem de första två driftområdena för Lycksele och Piteå.
– Lycksele är en intressant geografi att utgå ifrån då det ligger mitt i Västerbottens inland där Svevia redan är en stark aktör. Med kontraktet i Piteå bryter vi oss in på marknaden längs norrbottenskusten.

Varje år upphandlar Trafikverket drift- och underhåll på det statliga vägarna. I år är det sammanlagt tretton geografier, driftområden, som ska upphandlas. Totalt handlar det om ett värde på över en miljard kronor.

Om artikeln

Publicerad: 2014-01-30 16:04
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Svevia Upphandlingar