Scania i topp inom hållbarhet

Scania rankas återigen bland världens 100 främsta företag inom hållbarhet. Det är Corporate Knights Global 100 list som varje år, under World Economic Forum i Davos, tillkännager listan som inkluderar företag från samtliga sektorer.

Scania ligger på plats 38, högst placerad av de svenska företagen, och näst högst i fordonsbranschen, efter BMW.

Kvalifikationen till Global 100 indexlista avgörs av 12 kvantitativa hållbarhetsfaktorer, såsom vinst i förhållande till energikonsumtion, förhållandet mellan verkställande direktörens lön och medarbetarnas medelsnittslön, förlorad skaderelaterad arbetstid, koldioxidutsläpp och mångfald inom ledarskap.

Scania förklarar att mer än 90% av företagets miljöpåverkan sker när produkterna används. Därför har man tagit fram verktyget ”Ecolution by Scania”, som ska hjälpa kunderna att sänka både kostnader och koldioxidutsläpp, samt öka säkerheten på vägarna.
Man lägger dessutom mycket arbete på att arbetsplatserna ska vara säkra och hälsosamma, och att företagets processer och produkter är så resureffektiva och rena som möjligt.

Enligt Toby Heaps, vd för Corporate Knights, presterar Global 100-företagen 3,21% bättre över perioden, vilket visar fördelarna med att investera i hållbarhet.
? Resultaten talar för sig själva. Att toppa en väldiversifierad benchmark är inte lätt, men de här företagen har lyckats få en bättre marginal under en turbulent tid på kapitalmarknaderna. Vi tillskriver den överskridande avkastningen till den ökande betydelsen av investeringar inom viktiga hållbarhetsområden, exempelvis brist på vatten, höjda energipriser och växande konkurrens om humankapital, säger Toby Heaps.

Om artikeln

Publicerad: 2014-01-27 10:21
Kategori: Nyheter
Taggar: Corporate Knights Global 100 list Företagsnyheter Scania