International ProStar.Fotograf: Navistar

Dubbelt upp för International som Årets Lastbil i USA

Navistar International kammade hem båda kategorierna i årets version av Truck of the Year i USA.

International ProStar med Cummins ISX15-motor vann tunga klassen och International TerraStar 4×4 med MaxxForce 6,4-liter den medeltunga klassen.
Resultatet tillkännagavs i söndags i samband med NADA’s – den amerikanska bilhandlarföreningen – årskongress i New Orleans. Dess underavdelning ATD, American Truck Dealers, står som arrangör.

Medkandidater till tunga klassen var Kenworth T880 anläggningsbil och Peterbilt 579 som dragbil, båda med Paccar MX-13 motorer.
I medeltunga klassen deltog Hino 195h Double Cab hybrid, Kenworth K270 low-cabover och Peterbilt 220 low cabover. De båda sistnämnda är USA-versioner av DAF LF.

Juryn bestod av en panel av erfarna lastbilsjournalister. I år deltog Tom Berg som ordförande. Han är seniorredaktör för Heavy Duty Trucking (HDT). Vidare Jim Park, HDT’s equipment editor och Jack Roberts, redaktionschef för CCJ magazine.

I USA anmäler fabrikanterna sina egna modeller och ser till att de samlas för gemensam bedömning. Provkörningar ägde rum i höstas vid ett och samma tillfälle i Orlando, Florida.

Om artikeln

Publicerad: 2014-01-27 15:48
Kategori: Nyheter
Taggar: International Navistar ProStar TerraStar Truck of the Year