Fotograf: Foto: DAF

Waberer köper 600 lastbilar av DAF

Ett av Europas största åkerier, Waberer International Pte.Co.  har beställt 600 DAF dragbilar som en del i en omfattande förnyelse av fordonsflottan. Vid DAF:s huvudkontor i Eindhoven överlämnades officiellt de första 250 fordonen till vd Gyorgy Waberer av Ron Bonsen, ledamot i DAF Board of Management och ansvarig för marknadsföring och försäljning.
Waberer International har fler än 3 000 egna lastbilar, varav drygt 30 procent är DAF.

Den omfattande beställningen på 600 bilar består av 150 CF distributionslastbilar för kortare transporter och 450 XF lastbilar för fjärrtransporter. En tredjedel av lastbilarna är Euro 6-modeller, som ska levereras under första halvåret av 2014.

Samtliga fordon är utrustade med Euro 5 EEV eller Euro 6-motorer och DAF:s komfort- och säkerhetssystem.
– En ny och modern flotta är avgörande för att ytterligare utöka vår närvaro i Västeuropa, vi räknar med en tvåsiffrig tillväxt i procent av försäljningen i år , säger Gyorgy Waberer.

Om artikeln

Publicerad: 2013-12-13 10:25
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF Företagsäffärer Weberer