Fotograf: Meritor Inc.

Scania byter skivbromsleverantör

Scania byter leverantör av skivbromsar. Nästa år är det Meritors produkter i ELSA225H-serien, som sitter på Scanias lastbilar och bussar, skriver Meritor i ett pressmeddelande.

Elsa-serien är den senaste produktfamiljen i Meritors skivbromsprogram och ersätter Lisa och Duco som funnits sedan början av 2000-talet. Meritor investerar 58 miljoner dollar i sin fabrik i Cwmbran, Storbritannien, för att bland annat klara av leveranserna till Scania som under nästa år överger Knorr som leverantör.

Meritors bromsar är ingen nyhet i sig på den svenska marknaden. Volvo Lastvagnar har sedan några år tillbaka Meritor som bromsleverantör och sedan 2003 har deras produkter också suttit på ROR-axlarna, som i Sverige marknadsförs av A/S Bevola.
– Meritors bromsar har extremt god funktion och det är förmodligen en av anledningarna till att Scania nu väljer dem som leverantör, säger Stefan Nilsson, produktchef Axlar hos A/S Bevola.

– Elsa är de starkaste, mest robusta och pålitliga bromsarna som vi har utvecklat under de 30 år som vi har tillverkat skivbromsar, säger Joe Plomin, vice vd, International Operations hos Meritor.

Om artikeln

Publicerad: 2013-12-16 09:52
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Meritor Produktnyheter Scania