Fotograf: Iveco

PostNord laddar för eldriven distribution

? med Iveco Daily Electric

PostNord Logistics och Iveco har ingått avtal om leverans av två Iveco Daily Electric av modellen 35S. Det innebär att under 2014 kommer de första elbilarna i 3,5-tonssegmentet att rulla ut på de svenska vägarna.

Iveco Daily Electric rymmer 12 kubik gods och har en räckvidd på cirka 90 km. Vid normal körning kommer batterierna klara en dags transporter i Stockholms innerstad, allt enligt Iveco.
– Det finns ännu så länge inga elbilar registrerade i Sverige i 3,5-tonsegmentet, men nu väljer PostNord Logistics som första företag i Sverige att satsa på elbilar i det här segmentet, säger Anders Nilsson, försäljningsdirektör för Iveco Sweden AB.

De två elbilarna ska ingå i PostNord Logistics ordinarie verksamhet i Stockholms innerstad och man kommer kontinuerligt att utvärdera bilarnas prestanda.
– Tidigare har det varit svårt att hitta elfordon som storleks- och kapacitetsmässigt passar för distribution, vi ser fram emot att vara först i Sverige med den här typen av eldrivna fordon, säger Mats Ståhlgren, chef Produktion PostNord Logistics Sverige.

Iveco Daily Electric är det senaste exemplet på Ivecos investeringar i forskning och utveckling av miljöriktiga transportfordon. Det är en avancerad produkt som endast kräver en helt vanlig 380V-32A (3-faskontakt). Batteriladdning tar åtta timmar och ger en räckvidd på cirka 90 km (två batterier) eller 130 km (tre batterier). Bilarna kan köras i stadskörning med full last i upp till 70 km/h. Batterierna på Iveco Daily Electric är lufttäta och återvinningsbara till 100 procent. De ger inga gasformiga utsläpp och kräver inget underhåll, skriver Iveco i sitt pressmeddelande.

Bilarna kommer att levereras till PostNord Logistics under sommaren 2014.

Om artikeln

Publicerad: 2013-11-05 13:27
Kategori: Nyheter
Taggar: Elfordon Iveco PostNord