En överlycklig Freddie Pettersson fick ta emot årets Proffsbilen-pris på Gråbo Trophy i helgen.Fotograf: Tommy Holl

Freddan och Marilyn – årets vinnare av ”Proffsbilen”-priset!

Gråbo Trophy 2013 hölls den gångna helgen. Den nionde "trophyn" i ordningen. Årets "Proffsbilen"-buckla, ett pris som instiftats av tidningen Proffs, togs känslosamt emot av Freddie Pettersson på OCT AB på lördagskvällen.

Årets Gråbo Trophy bjöd för ovanlighetens skull på förhållandevis fint väder. Och antagligen sattes även publikrekord.
– Svårt att säga eftersom vi inte räknar, men av omsättningen på maten att döma, är det nog så, konstaterar en av funktionärerna på området.

Årets vinnare av ”Proffsbilen”-priset heter Freddie, ”Freddan” Pettersson. Hans bil är ett typexempel på hur en värdig vinnare ska se ut för att vinna den aktuella klassen.

Nytt för i år var hur vinnaren av ”Proffsbilen” korades. Förra årets vinnare utser årets vinnare. I fjor vann Christianssons Åkeri i Ljungskile och därmed var det Jerry och Maria Christiansson som fick bestämma.
– De lämnar en motivering till mig, som jag ska känna är relevant. På så sätt minimeras risken att det plötsligt ska uppstå svågerpolitik i bedömningen, förklarar Göran Rosengren, chefredaktör på tidningen.

Temat på Freddies bil är rosa, med bilder på Marilyn Monroe.
– Marilyn är min stora idol. Hon är jag, helt enkelt, förklarar Freddie Pettersson.

Lastbilen, en DAF XF 95 från 2002, har rullat närmare 50 000 mil i hård stadsdistribution, vilket också var ett tungt argument i Christiansson motivering:

”Årets Proffsbilen-pris går till en person som i många år har kört sin bil i stadsdistribution. Att elva år och närmare 47 000 mil inte har satt tydligare spår, tyder på att bilen under alla år har vårdats med stor entusiasm.
Priset går till bil nummer 164 och Freddie Pettersson med sin fina DAF XF 95 -2002, som rullar för OCT AB”.

Prisutdelningen blev känslosam.
– Det kom allt några tårar i Freddies ögonvrår, berättar Maria Christiansson.

Läs mer om Gråbo Trophy 2013 i kommande nummer av Proffs!

 

Om artikeln

Publicerad: 2013-09-23 10:02
Kategori: Nyheter
Taggar: Gråbo Trophy 2013 lastbilsutställning Proffsbilen