Rasta på Hallandsås blir en av de senare som kommer att kunna erbjuda bevakad parkering. - Senast den siste oktober kommer den anläggningen i gång, lovar Mikael Tervaniemi hos Rasta Sverige AB.Fotograf: Göran Rosengren

Fel uppgifter om bevakningskonceptet på Stigs Center

- Men det blir i alla fall tryggare att parkera, även hos Rasta!

Det pressmeddelande som Sveriges Åkeriföretag skickade ut, som handlade om att Rasta öppnar sju bevakade uppställningsplatser i Sverige, innehåller felaktig information. Det blev Proffsredaktionen varse ganska omgående efter att artikeln publicerades på nätet under torsdagen.

– Rasta har aldrig haft något med uppställningsplatsen på Stigs Center att göra, säger Jimmy Lindkvist som tillsammans med sin fru, Malin Lindkvist, driver ATS AB – det säkerhetsföretag som hjälpt till att återupprätta ordningen på Stigs Center i Göteborg, i samarbete med Stigs Centers vd Stefan Andersson.

– Inte heller siffrorna i brottsstatistiken stämmer, konstaterar Per-Arne Nilsson, f.d. kriminalkommissarie, som idag arbetar på frilansbasis åt bland annat Sveriges Åkeriföretag.
– Det är angreppen mot transportnäringen som har ökat med 35 procent under 2013 jämfört med föregående år, inte dieselstölderna, korrigerar Per-Arne.
– Men även drivmedel är som bekant stöldbegärligt. Mellan januari och juli i år har det anmälts 5 140 dieselstölder.

Stigs Center drivs till största delen idag av Stefan Andersson. Rasta och Preem har en butik och pumparna utanför butiken.

Varför så många fel har smugit sig in texten kan inte Sveriges Åkeriföretags kommunikationschef, Tina Thorsell, svara på när vi får kontakt med henne.
– Det är bara att göra en pudel. Vi har gjort fel och hoppas kunna rätta till det genom att skicka ut en ny text under dagen, säger hon.

Oavsett de felaktiga siffrorna i statistiken, vem som äger och driver vad och att det egentligen är Stefan Andersson och hans samarbetspartners som rätteligen ska ha äran av att Stigs Center har fått ordning och reda på sin parkering, är det så klart i ett gott syfte som Rasta nu satsar på ökad säkerhet på sju av sina anläggningar.
– Vi får inte glömma det goda som detta för med sig, menar Per-Arne Nilsson, som pratar varmt om Stefan Andersson och hans sätt att arbeta med säkerhetsfrågan på Stigs Center.

– Stigs Center har blivit en av Sveriges säkraste uppställningsplatser. Det nya konceptet har bidragit till att kriminaliteten har upphört och spritlangningen minimerats, förklarar Per-Arne.

Den, eller rättare sagt de, som nog bör ha den största klappen på axeln är Jimmy och Malin hos ATS AB. Det fungerande bevakningskonceptet är i grunden deras idé och något som de genom åren har arbetat fram på Stigs Center.

Konceptet består i korta drag av en bemannad övervakning med parkeringsvärdar under natten. En arbetsmodell som Rasta sneglat på och som nu är aktuell för några av kedjans vägkrogar och som kommer att ”sjösättas” i sin helhet under hösten.
– Jimmy och Malin har gjort ett fint jobb på Stigs Center, säger Mikael Tervaniemi hos Rasta Sverige AB, som tror på modellen.
– Idag har vi startat bevakningstjänst på vår anläggning i Håby. Och före den siste oktober ska de övriga anläggningarna också vara igång, tillägger han och syftar på de sju Rastaanläggningarna i landet som ska få nattlig bevakning.

Läs mer i nästa nummer av Proffs (nr 9-2013).

Om artikeln

Publicerad: 2013-08-30 14:08
Kategori: Nyheter
Taggar: ATS AB Bevakad uppställningsplats Rasta Säkerhet Stigs Center