Köpeavtalet skrivs under, snart ingår TIP Trailer i den kinesiska företagsgruppen HNA.Fotograf: HNA Group

Kinesisk företagsgrupp köper TIP Trailer

I ett pressmeddelande från HNA Group Company Limited (HNA) i Kina, berättar företagsgruppen att man har åtagit sig att förvärva GE:s TIP Trailer Services, som bedriver leasing, uthyrning och andra tjänstelösningar inom transportsektorn. Köpet sker med sedvanliga avslutsvillkor, inklusive regulatoriska godkännanden.

När förvärvet har slutförts kommer TIP att driva ett nätverk bestående av 48 kontor i 16 europeiska länder, med över 100 uthyrningsdepåer, över 50 verkstäder och 100 mobila servicebilar. TIP har en transportutrustningsflotta bestående av fler än 45 000 enheter.

– Förvärvet av TIP passar strategiskt väl med den befintliga portfölj HNA Group har inom logistik, flygtrafik, flygplatser, finansiella tjänster, fastigheter, turism, frakt och detaljhandelsföretag. Och det finns betydande synergier mellan TIP:s och HNA:s verksamheter inom logistik och finansiella tjänster, konstaterar Adam Tan, Vice-Chairman och President för HNA Group.

– Detta är ett spännande och positivt steg framåt för TIP Trailer Services, säger Bob Fast, President och CEO för GE:s TIP Trailer Services.

HNA Group bedriver verksamhet inom logistik, flygtransport, flygplatser, hotell, fastigheter, detaljhandel, turism och andra besläktade branscher.  Gruppen har ungefär 120 000 anställda och är verksam i tolv länder världen över, med huvudkontor i Hainan och Beijing i Kina.

Om artikeln

Publicerad: 2013-06-24 14:33
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsäffärer GE HNA Group Company TIP Trailer