Jonas Wiklund, Magnus Sundström och Hans Sandström från Wibax Logistics i Piteå. Stolta vinnare av Sveriges Åkeriföretags Stora Åkeripris på 100 000 kronor.Fotograf: Ryno Quantz

Stora Åkeripriset till Wibax i Piteå

Den 15 maj blev Wibax Logistics i Piteå vinnare av Stora Åkeripriset. Företaget fick utmärkelsen för sitt framgångsrika arbete inom områdena miljö, ledarskap, trafiksäkerhet, ekonomi och innovation. Priset delades ut av Sveriges Åkeriföretag på Stora Åkeridagen.

– Vi vann! Helt otroligt säger Jonas Wiklund, vd i företaget. Vi var med förra året också och fick då priset för bästa ledarskap. Det sporrade oss att satsa ännu mer och nu får vi skörda frukterna av det.

-Wibax Logistics är ett utomordentligt exempel på ett nytänkande företag säger Mikael Nilsson, vd i Sveriges Åkeriföretag. De uppfyller på alla sätt de kriterier som ligger till grund för att vinna Åkeripriset. Genom ett aktivt och engagerat arbete inom alla områden har de skapat motivation hos personalen, nöjda kunder och en positiv resultatutveckling.

Prissumman på 100 000 kronor ska gå till fortsatta satsningar i företaget och delades ut på Stora Åkeridagen den 15 maj i Stockholm. Bakom arrangemanget står Sveriges Åkeriföretag, som med dagen vill uppmärksamma den stora betydelse åkerinäringen har för samhället.

Debatterna under årets upplaga av Stora Åkeridagen handlade om värdekedjan kund-speditör-åkeri och som är nyckeln till bättre miljö. Moderator för debatterna var Katarina Hultling, känd journalist och programledare i TV.

Av de totalt 39 nominerade företagen var det sex stycken som gick vidare till finalomgången och de som tilldelades utmärkelser under dagen var:
– Stora Åkeripriset – Wibax Åkeri AB, Piteå
– Bästa miljöarbete – ÖMT Åkeri AB, Östra Ljungby
– Bästa ekonomiska utveckling – Glimåkra Åkeri AB, Glimåkra
– Bästa ledarskap – Schenker Åkeri AB, Göteborg
– Bästa trafiksäkerhetsarbete – Trygve Bengtssons Åkeri AB, Sölvesborg
– Bästa innovation – Evald Karlssons Åkeri, Oskarshamn

Om artikeln

Publicerad: 2013-05-16 10:12
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Stora åkeripriset 2013 Wibax Logistik