Allison TC10.Fotograf: Allison Transmission

Lägre bränsleförbrukning med ny Allison-låda

Allison lanserar nu en ny helautomatisk växellåda för dragbilar som enligt företaget ska ge bättre bränsleekonomi än manuella och semiautomatiska växellådor. Fem procent bränsle ska sparas menar Allison.

Allisons nya låda heter TC10, en tioväxlad helautomatisk växellåda som är speciellt framtagen för dragbilar i stads- och landsvägstrafik. Växellådan har testats under ett par års tid i USA, där ett hundratal större fordonsflottor har kört med den i sina fordon, i blandad trafik.

TC10:an erbjuder en blandad arkitektur med steglösa växlingar, momentomvandlare och en konstruktion med dubbla mellanaxlar. TC10:an är helautomatisk med mjuka växlingar och kontinuerlig kraftöverföring mellan samtliga växlar.

Växellådan är klassad för motorstyrkor upp till 600 hk, har ett startmoment av 2 300 Nm samt tio växlar framåt och två bakåt. Den är utrustad med Allisons senaste generation kontrollsystem med bränslebesparande funktioner, diagnoser som eliminerar onödiga olje- och filterbyten och förbättrade växelval. Allt enligt ett pressmeddelande från Allison.

Om artikeln

Publicerad: 2013-05-03 07:38
Kategori: Nyheter
Taggar: Allison Produktnyheter TC10