Fjärde och sista anhalten för Påbyggnad 2011 var Jägersro travbana i Malmö. Thomas Bergenklev (till vänster) och Torbjörn Eriksson var båda nöjda med turnén, som man alltså upprepar i september i år.Fotograf: Göran Rosengren

Ambulerande påbyggnadsutställning i repris

Under knappt två veckor i september 2011 hann medlemmar i Lastfordonsgruppen, LFG, med att bjuda in till fyra utställningar på lika många travbanor i landet.
I år upprepar man turnén, som kommer att angöra Örebrotravet, Solvalla, Växjö Arenastad, Jägersro i Malmö och Åbytravet utanför Göteborg.

I september upprepar ett trettiotal leverantörer av lastbilspåbyggnader och fordonsutrustning det ”ambulerande” utställningskonceptet ”Påbyggnad” från 2011. I år kommer fem orter att få besök av påbyggare som alla är medlemmar i Lastfordonsgruppen, LFG. En mässa som bara vänder sig till proffs i transportbranschen, med totalt fokus på påbyggnader.

– Påbyggnadens utformning har en avgörande betydelse för en lastbils funktionalitet och därmed för åkarens lönsamhet. Äntligen har vi fått en mässa som fokuserar enbart på de viktiga påbyggnaderna, berättar Torbjörn Eriksson, ordförande i Lastfordonsgruppen som arrangerar Påbyggnad 2013.

Påbyggnad 2013 kommer att ge besökarna en överblick över det senaste som påbyggarbranschen har att erbjuda, samtidigt som upplägget skapar goda möjligheter att diskutera affärer och påbyggnadslösningar i lugn och ro.

Mässturnén startar på Örebrotravet måndagen den 9:e september och fortsätter sedan till Solvalla den 10:e, Växjö Arenastad den 11:e, Jägersro i Malmö den 12:e och avslutas på Åbytravet utanför Göteborg den 13:e, med öppet 11-18 alla fem dagarna.

– Med Påbyggnad 2013 strävar vi inte efter så höga publiksiffror som möjligt. Här handlar det om kvalitet på mötena mellan köpare och säljare, inte om kvantitet, säger Torbjörn Eriksson avslutningsvis.

LFG är en förening bestående av ett 60-tal svenska företag som alla har det gemensamt att de är tillverkare av påbyggnader och komponenter till just lastfordon.

Mer informationom utställningen hittar du på LFG:s hemsida, www.lastfordonsgruppen.com.


Om artikeln

Publicerad: 2013-04-26 10:09
Kategori: Nyheter
Taggar: mässa Påbyggnad 2013 Utställning