Fotograf: Volvo Lastvagnar AB

Renault säljer sina Volvoaktier

Renaultgruppen meddelar att man säljer sina återstående aktier i AB Volvo, som man köpte år 2001. Anledningen är att man vill stärka den finansiella situationen i Renaultkoncernen och förbättra den finansiella flexibiliteten.

Renault har inlett försäljningen av hela sitt innehav av A-aktier i AB Volvo, som motsvarar 6,5 procent av aktiekapitalet och 17,2 procent av rösterna. När transaktionen är klar kommer Renaultgruppen inte längre att äga några aktier i AB Volvo.

Försäljningen omfattar 138 604 945 A-aktier. Pengarna från försäljningen, cirka 13 miljarder kronor, kommer Renaultgruppen bland annat att använda till att minska företagets skulder och till strategiska internationella investeringar i koncernen, särskilt i Ryssland och Kina, som kommer att utgöra nya intressanta tillväxtmarknader för Renault.

Om artikeln

Publicerad: 2012-12-13 10:24
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsäffärer Renaultgruppen Volvo Lastvagnar