Fotograf: Ford

Nu rullar de första Transit Custom av bandet i Fordfabriken

Den 26 juli påbörjades serietillverningen av helt nya Ford Transit Custom i Kocaeli, Turkiet. Modellen är tänkt att markera början på en ny era för Fords globala transportbilar.

De nya Ford Transit Custom, skåpbil, och minibussen Tourneo Custom rullar nu ut från produktionslinjen i Kocaeli, Turkiet.

Modellerna ska enligt Ford markera det första steget i en fullständig förändring av fordonstillverkarens globala transportbilsprogram som ska vara helt genomförd i slutet av 2013.
– Transit Custom är en helt ny fordonstyp i 1-tonsklassen från Ford, säger Stephen Odell, styrelseordförande och koncernchef för Ford Europa.
– Det är en snygg och modern skåpbil som kunderna med stolthet kommer att parkera utanför bostaden.

Nya Transit Custom är placerad mellan den mindre Transit Connect och den större Transit i Fords transportbilsprogram. Den kan även levereras som minibuss för åtta eller nio personer och heter då Tourneo Custom.

Den personbilsliknande interiören och den utvändiga formgivningen förväntas öka modellens attraktionskraft.

Båda modellerna är utrustade med Fords senaste 2,2-liters dieselmotor Duratorq på 100 hk, 125 hk eller 155 hk med en klassledande bränsleförbrukning på bara 6,5 l/100 km (Tourneo Custom) respektive 6,6 l/100 km (Transit Custom).

Modellerna Transit Custom och Tourneo Custom tillverkas på Ford Otosans fabrik i Kocaeli, Turkiet. Ford Otosan är ett av bilindustrins mest framgångsrika samarbeten och ägs gemensamt av Ford och Koc Holdings. Ford Transit har tillverkats på Kocaeli-fabriken sedan 2001 och hittills har mer än 2 250 000 fordon producerats där för export till mer än 70 länder.

Transit Custom och Tourneo Custom börjar säljas senare i år.

Om artikeln

Publicerad: 2012-07-27 14:38
Kategori: Nyheter
Taggar: Ford Fordonsnyheter Tourneo Custom Transot Custom