I NÄSTA NUMMER AV PROFFS
Här påbörjar den 50-årige mannen från Klippan i Skåne sin "trafiklektion". Helt omedveten om att lastbilen är utrustad med videokamera, bör tilläggas.Fotograf: Thonni Nordqvist Här påbörjar den 50-årige mannen från Klippan i Skåne sin "trafiklektion". Helt omedveten om att lastbilen är utrustad med videokamera, bör tilläggas.Fotograf: Thonni Nordqvist

Här läxar personbilisten upp långtradarchauffören

Hur tänker en person som med en vanlig personbil försöker blockera en lastbil på motorväg och i motorvägsfart för att "lära" lastbilschauffören hur han ska köra? Det frågar sig Thonni Nordqvist efter en incident på E4 vid Åstorp för några veckor sedan.
? Det är en lek med liv. Jag förstår inte att man vågar, säger Thonni.

Den 15 juli körde Thonni Nordqvist med dragbil och trailer utefter E4:an på sin vanliga rutt Malmö – Stockholm. I höjd med Åstorp, kommer han i kapp en annan lastbil och kör om.
Trafiken var inte speciellt intensiv, det var en söndagskväll, men en av de få bilister som hamnade bakom Thonni under den drygt 40 sekunder långa omkörningen blev uppretad och skulle därefter lära lastbilschauffören hur man uppträder i trafiken.

Proffs har pratat med personbilsföraren. En kort stund.
Läs hela artikeln i nästa nummer av Proffs (nr 8-2012) som kommer ut den 17 augusti.

Om artikeln

Publicerad: 2012-07-31 12:19
Kategori: Nyheter
Taggar: Lastbil Omkörning Personbil Trafikbeteende