Lundstedt ersätter Östling

Ny VD för Scania

Styrelsen i Scania har utsett Martin Lundstedt till ny verkställande direktör och koncernchef i Scania AB. Han tillträder befattningen den 1 september 2012 och efterträder Leif Östling, som utsetts till ledamot i företagsledningen (Vorstand) i Volkswagen AG. Vid samma datum görs även förändringar i Scanias verkställande ledning.

Martin Lundstedt, född 1967, är civilingenjör och för närvarande Executive Vice President i Scania och chef för Franchise and Factory Sales. Han anställdes vid Scania 1992 och har haft en rad olika ledande befattningar, bland annat chef för Scanias industriella verksamhet i Frankrike 2001-2005 och försäljningsdirektör för lastbilar fram till 2007, då han tillträdde sin nuvarande befattning.

I Scanias verkställande ledning kvarstår, vid sidan av Martin Lundstedt, Jan Ytterberg, Chief Financial Officer, och Christian Levin, Head of Sales and Services Management, i sina nuvarande positioner. Per Hallberg, som idag innehar befattningen Head of Research and Development, Purchasing, har utsetts till Head of Production and Logistics. Han efterträder Anders Nielsen, som har utsetts till VD för MAN Truck & Bus AG.

Till ny medlem av den verkställande ledningen och efterträdare till Per Hallberg som Head of Research and Development har utsetts Harald Ludanek, född 1958. Harald Ludanek är teknologie doktor och för närvarande Head of Vehicle Development inom Volkswagen AG.

Henrik Henriksson, född 1970, har utsetts till ny medlem av den verkställande ledningen och efterträdare till Martin Lundstedt som Head of Franchise and Factory Sales. Henrik Henriksson är civilekonom och för närvarande Senior Vice President, Trucks i Scania.

Andrea Fuder, född 1967, tillträder en ny position i den verkställande ledningen: Head of Purchasing. Andrea Fuder är civilekonom och för närvarande Head of Group Purchasing Interior inom Volkswagen AG.

Kent Conradson, född 1958, tillträder en ytterligare ny position i den verkställande ledningen: Head of Human Resources. Kent Konradson är filosofie kandidat och för närvarande Senior Vice President, Human Resources Support i Scania.

Om artikeln

Publicerad: 2012-06-02 13:53
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Scania Vd-skifte