Nu blir Dynafleet standard även i Volvo FM

Dynafleet, som redan finns i FH- och FMX-modellerna, blir standard även på FM från och med 2013 års modell. Hela det tunga programmet erbjuder därmed Volvos transportinformationssystem.

Dynafleet är en del av Volvos ”Varje Droppe Räknas”-filosofi för bränsleoptimering. Systemet finns tillgänglig som webbaserad lösning och nu även som app för iPhone/iPAD.
– Oavsett om man har fem eller hundra lastbilar har man nytta av Dynafleet. Men självklart skiftar kraven beroende på verksamhetens typ och storlek. Därför består Dynafleet av olika byggstenar som kan kombineras efter behov. Det man som åkare behöver göra är att skapa ett konto och bestämma vilka tjänster man har störst användning av, säger Stig-Inge Blennow, ansvarig för Dynafleet på Volvo Lastvagnar i Sverige.

Fordonen kommunicerar med hemmakontoret och man kan följa var de befinner sig, deras bränsleförbrukning, förartider, nedladdning av färdskrivarkort, serviceintervall och mycket annat. Genom att ha tillgång till dessa uppgifter, gör systemet det lättare för åkerierna att fatta rätt beslut.

Tjänsterna är uppdelade i fyra olika block, bränsle/miljö, positionering, förartider och meddelanden. Användaren har frihet att abonnera på de delar av systemet som man är intresserad av.

Om artikeln

Publicerad: 2012-06-25 23:06
Kategori: Nyheter
Taggar: Dynafleet Volvo Lastvagnar