Fotograf: Trux

Trux samarbetar med tyska Jumbo-Fischer

Trux AB i Ljusdal, som tillverkar ljusbågar och frontskydd i aluminium till tunga lastvagnar, har inlett ett samarbete med det tyska företaget Jumbo-Fischer. Detta för att kunna möta den stigande efterfrågan av aluminiumprodukter på den tyska marknaden.

Under 2010 hade Tyskland över 25 procent av den totala lastbilsförsäljningen i hela Europa, vilket är nästan 50 000 bilar. Trux har varit verksam i landet under flera år men kommer nu att satsa än mer på den attraktiva marknaden.
I samarbete med Jumbo-Fischer, som är en av Tysklands ledande återförsäljare av rostfria lastbilstillbehör, kommer de att distribuera sina ljusbågar, frontskydd samt övriga produkter i landet.

– Med Jumbo-Fischers 80 år långa erfarenhet så får vi den kunskap om den tyska marknaden som vi inte tidigare hade och kan nå ut till kunderna på ett helt annat sätt än förut, förklarar Hasse Olsson, platschef på Trux i Ljusdal.
– Det börjar bli alltmer förfrågningar på den tyska marknaden efter ljusbågar och frontskydd i aluminium och som återförsäljare för Trux kan vi nu äntligen erbjuda våra kunder det, tillägger Jörgen-Arne Fischer, chef på Jumbo-Fischer.

Om artikeln

Publicerad: 2012-04-25 11:28
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter ljusbågar Tillbehör Trux