Handsfreekrav överlämnat till infrastrukturministern

Infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd inledningstalade på Motormännens kongress i Stockholm i lördags. Hon berättade då bland annat om regeringens arbete för en säkrare trafik. En av Motormännens hjärtefrågor är att Sverige ska inför en handsfreelag vid bilkörning.

Till ministern överlämnade därför Motormännens ordförande Olof Karlberg en handsfree-utrustning tillsammans med ett krav om att lagstiftning införs där det blir förbjudet att köra bil och använda mobiltelefon utan handsfreeutrustning.

– Sverige är det enda europeiska land som fortfarande inte har några regler för hur mobiltelefoner får användas i trafiken. Samtidigt vet vi att 10-20 personer omkommer på de svenska vägarna varje år på grund av mobiltelefonanvändning. Med ett lagkrav på handsfree och förbud mot att sms:a och surfa på nätet vid bilkörning skickar vi en tydlig signal om att mobiltelefon och bilkörning inte hör ihop, säger Olof Karlberg.

Om artikeln

Publicerad: 2012-04-23 09:27
Kategori: Nyheter
Taggar: