Volvos fordonsspecifika handböcker kan hämtas på nätet

Varje Volvolastbil har sin egen unika förarhandbok vars innehåll är individuellt anpassat för att matcha lastbilens specifikation. Nu är det också möjligt att ladda ner förarhandboken gratis via Internet.

– En digital förarhandbok på din dator är ett praktiskt komplement till den tryckta versionen som man använder i lastbilen. På så sätt är det lätt att snabbt få tillgång till information om fordonet, säger Stefan Börjesson, chef för Driver Information på Volvo Lastvagnar.

För såväl fordonsägaren som återförsäljaren kan det vara en bra idé att ha en digital förarhandbok, till exempel när fordonet byter ägare. Och om den tryckta versionen skulle försvinna, finns det alltid en backup tillgänglig medan en ny tryckt handbok beställs och levereras. Om ägaren vill ha en förarhandbok i tryckt eller digitalt format på ett annat språk än den ursprungliga versionen, är det inte heller något problem.

– Den nedladdningsbara förarhandboken beställs kostnadsfritt via Volvo Lastvagnars webbplats genom att fylla i chassinummer, modellbeteckning, kontaktuppgifter och önskat språk. Efter det kommer vi att skicka ett e-postmeddelande med en länk och det är därifrån som förarhandboken laddas ner i PDF-format. Så enkelt är det, säger Stefan Börjesson.

Om artikeln

Publicerad: 2012-03-09 10:40
Kategori: Nyheter
Taggar: Digital Förarhandbok It Volvo Lastvagnar AB