Statoil öppnar tre nya anläggningar för Biodiesel

Nu öppnar Statoil möjligheten för tung trafik att tanka Biodiesel B100 på ytterligare tre truckdieselstationer i Gävle, Jönköping och Göteborg. Att tanka dieselfordon med Biodiesel B100 ger väsentligt lägre koldioxidutsläpp.

– Biodiesel B100 är ett förnybart drivmedel för tung trafik. Eftersom transportsektorn i idag i stor utsträckning använder dieselfordon så kan de bidra till att minska koldioxidutsläppen genom att tanka Biodiesel, säger Johan Söderberg, Drivmedelschef Svenska Statoil.

Biodiesel B100 framställs ur raps och är ett förnybart drivmedel till diesel för främst tung trafik och minskar koldioxidutsläppen med 44 procent i jämförelse med B5-diesel som idag är standard på alla svenska Statoilstationer. Att använda B100 är ett enkelt sätt att gå över till förnybara drivmedelsalternativ för tung trafik.
– Biodiesel B100 kan användas i flera typer av dieseldrivna fordon. Det finns både tunga och lätta fordonsmodeller med motorer och bränslesystem anpassade för produkten. B100 är ett enkelt sätt att gå över till förnybara drivmedelsalternativ för den tunga fordonstrafiken eftersom B100 är fullt utblandbart med vanlig diesel, säger Johan Söderberg.

På följande Statoilstationer finns nu möjlighet att tanka biodiesel B100:
Fosie i Malmö, Arendal i Göteborg, Solåsvägen i Jönköping, Spånga i Stockholm och Kryddstigen Gävle.

Om artikeln

Publicerad: 2012-03-30 13:26
Kategori: Nyheter
Taggar: B100 Biodiesel Miljö Statoil