NH Logistics slår samman verksamheterna i södra Sverige

Nordiska postkoncernen PostNord förvärvade under 2011 speditionsföretaget NH Logistics. Köpet genomfördes för att bland annat komplettera PostNords verksamhet. Av effektivitetsskäl samordnas nu NH Logistics verksamheter i södra Sverige.

Som ett led i åtgärderna för att stärka konkurrenskraften och skapa lönsamhet i bolaget slås NH Logistics verksamheter i Ljungbyhed och Malmö samman från och med den 15 juli i år. I samband med detta flyttar NH Logistics in i Posten Logistiks befintliga lokaler i Malmö.

Att koncentrera verksamheten i södra Sverige till strategiskt placerade Malmö är en naturlig åtgärd som sparar många mil för företagets lastbilar, eftersom NH Logistics i huvudsak använder Helsingborg och Trelleborg för sina transporter till och från kontinenten. En omlokalisering av verksamheten i Ljungbyhed till Malmö kommer att innebära omfattande och långsiktiga besparingar för bolaget.
– Att samordna NH Logistics verksamheter i Ljungbyhed och Malmö är nödvändig för att vända de senaste årens förluster till vinst. Att vi får tillgång till Posten Logistiks befintliga lokaler i Malmö underlättar givetvis samlokaliseringen, som inte kommer att påverka våra kunder, säger Jörgen Malmquist, vd på NH Logistics.

Genom intresseförfrågan kartläggs just nu hur många av medarbetarna i Ljungbyhed som önskar följa med vid flytten till Malmö. I dagsläget är det därför svårt att säga om samlokaliseringen kommer att innebära någon övertalighet.

Om artikeln

Publicerad: 2012-03-06 11:39
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter NH Logistics Posten Logistik