Ytterligare 1000 lastbilar av märket Scania kommer i år att målas i Stobarts färger.Fotograf: Scania

Ytterligare 1000 nya Scanior till Stobart

Företagen Eddie Stobart och A.W. Jenkinson Forest Products har tecknat avtal med Scania i Storbritannien om upphandling av 1 000 lastbilar. De upprepar därmed en beställning på 1 000 bilar som gjordes 2010 och som var Scanias enskilt största order på den brittiska marknaden.

Leveranserna inleds i mars i år och avslutats i december 2013. Cirka 300 bilar kommer att levereras under 2012. Som vid den tidigare beställningen kommer de flesta fordonen att utgöras av dragbilar i Scanias R-serie, men även ett stort antal G-seriebilar.

Eddie Stobart, som ingår i Stobart Group, är ett av Storbritanniens starkaste varumärken och välkänt för sina ikonförklarade gröna lastbilar. Idag ger Eddie Stobart namn åt ett åkeri med 2 280 lastbilar.

A.W. Jenkinson Forest Products och dess dotterbolag hanterar årligen över 2 miljoner ton bioavfall som samlas upp från avverkningsplatser, sågverk och massaindustrier runt om i Storbritannien. Företaget är landets största leverantör av flis och barkprodukter.

Under 2011 uppgick Scanias marknadsandel i Storbritannien till 14 procent för lastbilar och 8,1 procent för bussar.

Om artikeln

Publicerad: 2012-02-07 13:11
Kategori: Nyheter
Taggar: Nybilsleverans Scania Stobart Stororder