Den här bilden har antagligen fastnat på biltjuvarnas näthinna. "Storebror ser dig", är en devis som numera gäller - även i Litauen.Fotograf: Volvo Lastvagnar AB

Volvo Dynafleet gjorde tjuvarnas glädje kortvarig

Bara några få timmar efter stölden, blev två Volvolastbilar återfunna ? i ett annat land med falska skyltar och med gods på flaket.

De två lastbilarna stals nyligen under en helg från Volvo Truck Center i danska Århus. Men det blev inget långt innehav för tjuvarna. När stölden upptäcktes på måndagen blev de snabbt lokaliserade med flottstyrningssystemet Dynafleet. Redan klockan 08:30 hittades bilarna på skärmen när de befann sig mellan Hamburg och Berlin. Tysk polis ryckte ut och stoppade bilarna cirka 20 mil från den polska gränsen och anhöll tjuvarna.

Enligt uppgifter var gärningsmännen Litauer och bilarna redan utrustade med litauiska skyltar. Men inte nog med det, de gick redan i trafik. Den ena lastbilen hade nämligen en trailer bakom full med fisk.

Den ena bilen stoppades på en rastplats och var enkel att ta hand om, medan den andra försökte smita undan på ett industriområde. Men genom Dynafleet var det enkelt att hitta lastbilen och avsluta äventyret.

Sedan Volvo lanserade Dynafleet 1994 och de sålt fler än 40 000 enheter.

Om artikeln

Publicerad: 2012-02-09 14:11
Kategori: Nyheter
Taggar: bilstöld Dynafleet Stöldskydd Volvo