Färm ut - Winell in

Ny vd hos Scania-Bilar Sverige AB

John Winell, 50, har utsetts till ny vd för Scania-Bilar Sverige AB, distributör av Scanias produkter och tjänster i Sverige. Han efterträder Kaj Färm som går till en ny post som vd för Scania Korea Ltd. John Winell kommer närmast från en roll som vd för Din Bil AB.

Scania-Bilar Sverige får en ny vd sedan det blivit klart att nuvarande vd:n, Kaj Färm (vd sedan 1 september 2007) kommer att ta över ledningen av Scania Korea Ltd.
 
Scania-Bilars nye VD, John Winell, kommer efter sina närmare fyra år som ansvarig för Din Bil att bidra med värdefull erfarenhet från återförsäljarledet. John har dessförinnan lång erfarenhet av ledande befattningar bland annat som chef för Volkswagen Transportbilar inom Volkswagen Group Sverige AB, skriver SCania i ett pressmeddelande.

John Winell tillträder den 5 mars 2012.

Om artikeln

Publicerad: 2012-02-02 09:31
Kategori: Nyheter
Taggar: Personal Scania Vd