Rumänsk polis misstänks för inblandning i dieselstöld

I början av december greps sex män på bar gärning då de stulit drygt 1 100 liter diesel ur en Såifa-tank på Preem i Mariestad. Nu visar det sig att en av de misstänkta tjuvarna är en 40-årig polis från Rumänien.

I början av december greps sex män på bar gärning då de stulit drygt 1 100 liter diesel ur en Såifa-tank på Preem i Mariestad. Tjuvarna hade pumpat över dieseln till tankar på sin egen lastbil och var på väg söderut mot Skövde då polisen dök upp och satte punkt för verksamheten.

Ett nivålarm i tanken hos Preem hade utlöst och en uppmärksam väktare fattade genast misstankar mot en lastbil i närheten och väktaren kontaktade då polisen. Något som i sin tur alltså lede till det framgångsrika tillslaget.

Nu visar det sig att en av de misstänkta tjuvarna var anställd som polis i Rumänien vid tillfället då brottet begicks. På grund av de misstankar som riktas mot honom har den 40-årige mannen nu avskedats, berättar Jonnie Hägg, utredare vid Mariestadspolisen till Mariestads-Tidningen.

Läs även debattartikeln: Är det verkligen inte någon som ser sambandet?

Om artikeln

Publicerad: 2012-01-16 09:46
Kategori: Nyheter
Taggar: Dieselstöld Kriminalitet Polis